Pepparkaksdeg och kvinnohistoria

 
 
God kväll fellow julälskare!
 
Nu är helgen slut och idag har jag varit duktig och börjat skriva på min historia-uppgift. För er som inte vet om det, så pluggar jag till lärare och just nu så läser jag samhällsorienterade ämnena. Mitt historiaarbete handlar iallafall om kvinnors levnadsvillkor genom historien och utmaning är alltså för mig att inte forma om det hela till ett feministiskt debattinlägg utan hålla mig neutralt. Meeen vi får se hur det går.
 
Resten av kvällen har jag ägnat åt att baka pepparkakor och koka knäck, ni vet sånt där bak som inte ens jag kan misslyckas med. Jätteskönt. Fast egentligen så är jag varken förtjust i varken pepparkakor eller knäck men det hör liksom till, tycker jag. Och nu har jag ju så fina pepparkaksformar med muumin och hästar som jag gör om till enhörningar.
Dessutom älskar jag doften som kommer när man kokar knäck och för att inte tala om pepparkaksdegen. Fördelen med att vara vuxen är att man får äta så mycket av degen som man vill, utan att behöva höra tjatet att "man får ont i magen av för mycket deg". Bullshit. Faktum är att det första jag gjorde när jag flyttade hemifrån var att sätta i mig en hel pepparkaksdeg, och vet ni? Man får inte ont i magen. Inte nödvändigvis. 

2:a advent

Idag är jag bare ledig och ligger och halvsover i soffan. Det kan vara behövligt med såna söndagar nu i juletid också.
 
Jag önskar er alla en mysig och lugn 2:a advent!

Misslyckat julbak # 2

Idag har jag, utan överdrift, ägnat en heldag åt att försöka framställa mintkyssar. Min absolut favorit bland julgodis. Det gick som vanligt när jag försöker mig på något nytt i bakvägen, inte sådär jättebra kanske. En sats ville inte stelna, den andra ville stelna för snabbt, den tredje smakade ättika osv osv osv. Jag minns inte ens hur många satser jag har gjort, men jag har gjort av med 3 askar med florsocker iallafall och är helt slut.
 
Allt jag äter smakar mint, jag luktar förmodligen mint-svett-ättika och mina fingrar är sönderbrända för konstens skull. Ack ja. En dag av slit resulterade i 40 stycken halvdana mintplättar och då har jag inte ens gett mig in på att droppa choklad på. Oh my God. Nåja. Jag var iallafall fin i min julklänning och mitt juliga, fina förkläde, så rent utåt sett så såg jag ut som Leila iallafall. Hey, man kan inte få allt.
 
 
 
P.s Och som ni ser på bilden så lyckades jag iallafall sätta i neijlikor i apelsinerna. Baby steps. ;)

RSS 2.0